Om HuskerDu.No

Om HuskerDu.No

Huskerdu.No er starten på et nasjonalt minnearkiv. Vi ser at det er millioner av telefoner i Norge, og de inneholder tusenvis av bilder. Lettheten av å ta ett bilde, har gjort at vi glemmer framtiden. Om våre etterkommere skal få noe innsikt i hvordan det var her i dag, så må man begynne å merke, og legge ut bilder.
***** ***** ***** ***** ***** *****


Hva skal man dele for framtiden. Svaret er så mye som mulig, og gjerne av bygg, gater og lignende ting. Et bilde når Dere skal pusse opp, og kanskje noen underveis. Kanskje bare gå ut og ta ett bilde til høyre i gaten, og et mot venstre. Slike ting har ikke mye verdi i dag, men om 10-20 år, så kommer nysgjerrigheten og interessen for mange.
***** ***** ***** ***** ***** *****


Tips: Hva kan man dele.
***** ***** *** ***** *****

  • Gater, bygninger, hus, hytter, biler, ja nær sagt alle ting man omgås i sitt nærmiljø. Til og med en bærepose vil skape forundring om 20 år.
  • Den nye bilen, motorsykkelen, eller andre ting man skaffer seg framover.
  • Voksne personer som gir deg tillatelse. Husk lovverket.
  • Minner som er spesielle øyeblikk, som konserter, konkurranser, reiser, og alt under denne kategorien.
  • Listen om minner kan bli enormt lang. Ja nær sagt alt kan være noe vi opplever, ser eller kjøper. Det er nysgjerrigheten i framtiden som bestemmer om det var spennende å se.

Hva skal man ikke dele.
***** ***** ** ***** *****

Det er mange ganger lurt å tenke seg om før man deler ting. En ting som er underlagt strenge regler er barn. Å dele bilder av barn som ikke er dine egne, vil skape trøbbel for deg. Det finnes barn og familier i dette landet, som lever under beskyttelse, og det er barn, som ikke vil eksponeres. Lovverket er strengt når det gjelder barn, så ikke sett deg i en slik situasjon.

  • Barn. Andres barn er ikke lovlig å fotografere etter norsk lov, uten å innhente skriftlig tillatelse. I og med dette er et øm tålelig felt, så er det lettest å la det være.
  • Barn. Egne barn som blir fotografert av foreldre er det lettere å slippe unna med, men husk at barna vokser opp, og kan plutselig synes det er ubehagelig å ha barnebilder på nett.

Snarvei til våre sider.
***** ***** ***** *****

Keywords HuskerDu.No #Huskerdu #HuskerDuNo #HeleLandetPåNett #NorgeHuskerDu #BilForEldre #Minneportal #Minnebank #MinneArkiv #Bilforeldre #Bilforeldrehuskerdu #AldershjemmetHuskerdu #HuskerduBilforeldre #IntervjuetHuskerdu #HuskerduIntervjuet #IntervjuetHuskerdu202 #HuskerduIntervjuet2024 Bil for eldre